was successfully added to your cart.

Det første du bør gjøre i forhold til hvordan bli kvitt veps er å lokalisere bolet. Vepsebol kan minne om en mørk-grå klump, eller leirkrukke som henger opp ned. Veps vil se etter et skjermet sted før de begynner å lage bol, bolene er ofte lokalisert under løv, på greiner, ved vinduer, på loft under takmøene, i forlatte bygninger eller kjøretøy etc. Kort sagt et hvert rom som er beskyttet mot vær og vind og uforstyrret kan tiltrekke veps.

Fremgangsmåte:

Sørg for at du bruker en spray som er beregnet mot veps, da generell insektspray ofte ikke har samme effekt mot veps som mot andre insekter. vi anbefaler Myggolf vepsespray som er spesielt utviklet for å ta livet av vepsen.

Spray på kvelden eller daggry. Da vil vepsen befinne seg inne i reiret for enten å sove eller våkne opp. Kvelden er å anbefale, ettersom vepsen er mest føyelig på dette tidspunktet, men dersom det er såpass mørkt at det er vanskelig å se, kan sprayingen bli upresis og du risikerer at vepsen kan rømme bolet før du har klart å treffe inngangshullet.

Bruk verneutstyr. Benytt f.eks en regnjakke med lange ermer, stapp ermet nedi hanskene og bruk lange bukser stappet ned i sokkene for å unngå å blottlegge bar hud. trekke f.eks over en mygghatt, eller en bredbremmet hatt hatt med en nylonstrømpe over, og sørg for at nettet eller strømpen er gjemt i halsen av plagget du har på overkroppen.

Insektmiddel dreper insekter, men det er ikke akkurat bra for mennesker å puste inn i større mengder. forsøk i den grad det er mulig å ha god ventilasjon ved å benytte en vifte eller åpne vinduer.

Spray en god dose vepsespray direkte inn i åpningen nederst på bolet, og forsøk å dekke hele bolet når du sprayer. Spray har ca 4m rekkevidde, slik at du kan starte et stykke unna. Etter noen sekunder beveger du deg raskt mot bolet mens du hele tiden sprayer. Kjemikaliene har umiddelbar effekt. Etter bruk, forlat området og la dampen forsvinne. Hjemvendte veps vil også dø i etterkant av sprayingen.