was successfully added to your cart.

Pass på huset under museår

By 23. august 2021Blogg

Du har kanskje hørt betegnelsen ‘museår.’ Dette fenomenet, der det er ekstra mye mus et år, kan ha flere årsaker. Noen peker på at det er de som spiser mus som styrer svingningene, andre mener at kvaliteten på plantene mus spiser av er avgjørende. Etter gode blåbærår vil det blant annet bli mer klatremus, mens skogmusene trives godt og får store ungekull etter et år med ekstra mange, gode eikenøtter. En annen faktor som ser ut til å påvirke musemengdene er snødekket. Desto lenger snødekket varer, desto større er utslagene i antall smågnagere. Det som er helt sikkert er at mus trekker inn når kulden kommer, og da er det viktig å hindre at de finner veien inn i huset ditt.

Forebygging av mus innendørs

Om du ikke ønsker mus innendørs finnes det flere ting du kan gjøre for å forhindre at de finner veien inn. Musebørster, tetting av hull med stålull og hønsenetting er enkle forebyggende knep du kan gjøre selv. Pass på at all mat er oppbevart i tette beholdere, rydd ofte og ha orden i boder og oppbevaring. Skulle du oppdage mus innendørs bør du gjøre noe med dette raskt. Mus kan oppdages ved at du finner muselort, ser steder de har gnagd eller hører lyd i konstruksjonen til huset eller hytta. Kommer det så langt har de allerede funnet seg godt til rette, og du bør handle raskt for å få bukt på problemet.

Victor musefeller

Victor Multikill elektriske musefeller rommer opp mot 10 mus før de må tømmes. Dette er effektive feller som avliver mus på en human måte på kun sekunder, gjennom elektriske støt. Fellene er helt uten gift og kjemikalier, og et batteri har en levetid som tilsvarer ca. 150 gnagere. Du tømmer enkelt fellen via en skuff, uten at du behøver å ta på dyrene. Her har du effektivitet og brukervennlighet i ett.