Brukerstøtte Thermacell

mm-hp-works

Her er noen tips for at du skal få optimal utnyttelse og glede av ditt ThermaCELL produkt. Om du har noen problemer, sjekker du spørsmål og svar nedenfor. For kundestøtte, kontakt oss på 22 80 90 30.

Hvorfor forsvant ikke myggen?
For best resultat starter du opp apparatet utendørs i det området der du ønsker å oppholde deg og lar den virke i minst 15 minutter. Apparatet trenger litt tid før den etablerer en myggfri sone.

Hvordan virker den?
Thermacell benytter en ny og patentert teknologi for å utskille en passe mengde myggavstøtende middel i luften over lengre tid. Thermacell er drevet av en gassbeholder som avgir varme uten å være avhengig av ledninger og batteri. Varmen overføres til en metallplate. En matte som inneholder Pralletrin plasseres på den oppvarmede metallplaten. Varmen som genereres fra gassbeholderen oppløser middelet slik at det sprer seg i luften, som deretter skaper en myggfri sone rundt der den er plassert. Etter ca. 15 minutter er det en myggfri sone på omtrent 4×4 meter fra sentrum av apparatet. Insektmiddelet er veldig ubehagelig for mygg, men vil ved bruk som instruert, ikke være skadelig for hverken dyr eller mennesker.

Enheten ble varm, men den holdt ikke myggen unna?
Sjekk for sikkerhets skyld at matten du har lagt inn har noe blåfarge igjen. Dersom ikke (matten blir grå/hvit når den er oppbrukt) bytter du den ut med en ny matte. Om det blåser, forsøk å plassere den slik at den befinner seg mellom området som skal beskyttes og vinden, slik at middelet blåser dit du ønsker beskyttelse.

Kan jeg starte og stoppe enheten eller er jeg nødt til å bruke opp alt med en gang?
Du kan starte og stoppe enheten etter ønske. Vennligst husk at det tar ca. 15 minutter fra den startes til du oppnår maksimum beskyttelse. Du kan bruke en matte til den blir helt hvit/grå.

Hvordan vet jeg at min Thermacell fungerer?
Du vil se at apparatet virker ved å se ned på indikatoren på toppen av enheten. Du vil se tråden gløde når enheten er i drift.

Da jeg installerte en ny matte la jeg merke til en mørk brun flekk på den gamle som om den var brent. Bør jeg bekymre meg om dette?
Ikke i det hele tatt. Under normale forhold vil en oppbrukt matte se nesten helt hvit ut på toppen og mørk brun ut nederst.

Min Thermacell virket en stund, deretter slo den seg av.
Sjekk at ikke gassbeholderen er tom. Sjekk gassmåleren i bunnen av enheten. Skru av enheten, erstatt beholderen, og start den i henhold til instruksjonen.

Kan jeg kjøpe gassbeholdere og matter separat?
Ja. Matter og gassbeholdere selges som tilbehør og kan kjøpes hos din lokale Thermacell forhandler. Se oversikt over våre forhandlere her. Er du i besittelse av et apparat uten å ha noen forhandlere i nærheten, kan du alternativt kjøpe det i vår nettbutikk. Det er standard tilbehør for alle de ulike modellene vi har av Thermacell. Tilbehør selges i 3 ulike forpakninger: enkel (1 patron + 3 matter), 4pk (4 patroner + 12 matter) eller 10pk (10 patroner + 30 matter).

Virker Thermacell på alle typer mygg?
Ja. Selv om Thermacell ikke er testet mot alle typer mygg som eksisterer, er den testet på en rekke ulike arter. (inkludert de mest aggressive som er mest disponert for å stikke). Det er enda ikke oppdaget en art den ikke virker mot.

Hvor ofte bør jeg skifte matter på min Thermacell?
Mattene som inneholder virkestoff bør skiftes når de blir hvite. Hver matte har en levetid på omtrent 3 til 4 timer.

Hvor ofte skifter jeg gassbeholder på apparatet?
En beholder varer mellom 9 til 12 timer ved sammenhengende bruk og må skiftes når den går tom.

Andre informative tips:
For best resultat, gi maskinen mellom 10 og 30 minutter virketid avhengig av området, da er produktet mest effektivt. Dette produktet virker godt utendørs der det er minimalt med vind, som f.eks i skog, på terrasser og i hager.Når apparatet jobber kan man se matten avgi mindre menger med røyk. Virkning og effektivitet kan reduseres dersom matten og apparatet blir utsatt for regn/vann. Undersiden av matten vil bli brun etter å ha vært i bruk en stund, dette er normalt. Virkeområdet pr. enhet er en radius på 4 meter fra apparatet.

Rengjør apparatet med en fuktig fille. Ikke vask den i egen innretning eller dynk den med vann.
For best dekning ved vindstille, plasser apparatet så nær bakken som mulig, da vil du oppnå maksimal områdebeskyttelse.
Supporttelefon: 815 00 133 – åpen mellom kl. 09:00-16:00

  • Garanti på Thermacell er 1 år fra kjøpsdato.