was successfully added to your cart.

5 uriktige myter om mus

By 4. januar 2018Blogg, victorskadedyr

Mus trives mange steder og du finner de både i skog og urbane bygninger, men når de først kommer inn i hjemmet ditt er det vanskelig og ikke få litt panikk. Her er noen myter du ikke bør tro på dersom uhellet skulle skje:

 

#1: Ost er den beste lokkematen for å fange mus

Siden vi var barn har vi alltid sett tegnefilmer der mus og ost går sammen som hånd i hanske, men det er nok ikke helt slik. Mus vil heller småspise på frø, nøtter eller frukt og er det høyt proteininnhold er det det aller beste.

Les mer: Dette bør du bruke som åte

#2: Mus finnes bare i uhygeniske områder/miljøer

Mus bor som oftest i områder som er mindre hygieniske, men de kan like godt komme inn i et ryddige hjem og være like glade. Mus trenger kun en halv cm på å komme inn og dersom det flyter av både mat og søppel er det fort gjort å få noen ekstra mus i hus. Er det i tillegg varmt og godt så kommer de ikke til å forlate huset frivillig.

#3: Mus har ikke skjelett

Dette stemmer ikke, selv om det er lett å anta at mus ikke har skjelett siden de kan komme seg inn gjennom de minste sprekker. De er bare mer fleksible og bøyelige.

#4: Når du fanger en mus er problemet over

Dersom du har en mus i hus kan du være 100% sikker på at du flere. De multipliserer seg kjapt, avler året rundt og lager komfortable «hjem» i huset ditt.

#5: Katten tar hånd om problemet

En katt kan ta hånd om problemet ditt, eller ikke. Planlegger du å få en katt til nettopp det formålet kan du risikere å bli skuffet da det ikke er sikkert at den er interessert i det hele tatt.

Les mer: Har du en jeger i hus?

 

 

Artikkelen er hentet fra: https://www.plunketts.net/blog/6-mice-myths-you-shouldnt-believe/

Leave a Reply