was successfully added to your cart.

8 tips som holder skadedyrene unna i julen

Jula er høytid for oss, men også for skadedyrene. De spiser ikke bare maten din og søker varme, men kan også spre sykdommer og gjøre store skader på eiendommen din. Vi har satt opp 8 gode tips for å holde mus og rotter unna slik at du kan fokusere på alt det andre:

  1. Julen er høytid for overflod av mat, kaker, desserter og godterier. Ikke la dette og andre søtsaker ligge fremme, spesielt ikke restemat som er høy på protein.
  2. Overflater på kjøkkenet er høyaktuelle steder for mus å kose seg på. Oppbevar maten din trygt og gjerne med lokk.
  3. Mus trenger ikke store åpningen for å komme seg inn, men dersom du vet at det er hull i rørene dine eller en sprekk i veggen kan du være sikker på at de finner det. Tett igjen før de ubudne gjestene kommer.
  4. Har du peis eller ovn har du mest sannsynlig en vedstabel et sted også. Ha veden minst en halv meter over bakken. Mus er gode klatrere, men sannsynligheten er mindre for at de gidder hvis det stables høyt.
  5. Hold varmen inne og musen ute: Installer en børstelist under dørene.
  6. Har du rotete loft, kjeller eller garasje er det hyggelig å rydde før julegjestene ankommer og samtidig holder du skadedyrene unna. Til mer rot, til mer trives eventuelle skadedyr.
  7. Det samme gjelder hagen din. Dersom det ikke er snøhvitt enda bør du rake, rydde og gjøre hagen din klar for julen. Musen liker ikke en pen hage uten løvhauger, men det gjør familie og venner.
  8. Har du allerede hørt eller sett tegn til mus i hus bør du få bukt med de før problemet før det potensielt koster deg dyrt. I dag finner du alt fra den tradisjonelle klappfellen til mer moderne og elektriske feller mot mus og rotter.

Leave a Reply