was successfully added to your cart.

Batteridrevne hageverktøy – sommer som vinter

By 10. januar 2022Blogginnlegg

Det kan være en utfordring å overbevise både seg selv og andre om at batteridrevne apparater faktisk kan yte samme nivå som bensindrevne. Det blir samtidig stadig mer og mer populært å velge batteridrevne hageverktøy blant nordmenn som skal oppgradere eller skaffe nytt. I dag har teknologien kommet så langt at kraften og ytelsen fra et batteridrevet hageverktøy fint kan måle seg med en bensindrevet, enten det er snakk om en gressklipper, en kantklipper eller en snøfreser. En stor fordel med det å velge batteridrevne hageredskaper er at du kan investere i kun ett batteri som kan benyttes i alle apparatene i samme serie.

En batteridrevet fremtid

Bensin- og dieseldrevne motorer krever vedlikehold. De trenger etterfylling av bensin, og tanken bør med fordel tømmes før hageverktøyet settes bort for sesongen. Fossildrevne motorer fører til eksos, støy og vibrasjon som kan skape ubehag og ikke minst eksosutslipp. Med et allsidig batteri som kan benyttes på tvers av redskapene dine får du med batteridrevne varianter null utslipp, og du vil aldri trenge å etterfylle en tank. Du bruker også mindre tid på vedlikehold og service, samt minimalt med tid på å klargjøre apparatet før og etter sesongen. Det er i tillegg meget kostnadseffektivt å drifte batteridrevne apparater, da batteriet lader effektivt og rimelig.

Ta vare på batteriene

Batteriene som benyttes i EGO Power-serien, som passer en batteridrevet snøfreser, gressklipper, kantklipper, ja, alle modellene – skal oppbevares tørt og ikke i direkte sollys. Unngå frost ved lagring, ellers er det ingen spesielle temperaturkrav. Husk at batteriet kan brukes uansett om det er fullt, delvis eller bare litt oppladet. Står batteriet 30 dager uten bruk, tappes det automatisk slik at det beholder optimal ladekapasitet. Skulle du være så uheldig å få vann på batteriet, er det best å levere det til leverandør for inspeksjon. Batteriene skal alltid undersøkes av kvalifisert personell, for sikkerhet og ytelse.