was successfully added to your cart.

Denne maten tiltrekker seg mus og rotter

By 16. oktober 2018Blogg, mus, victorskadedyr
Av alle skadedyr er mus og rotter de mest tilpasningsdyktige hva gjelder habitat og kosthold. Det er derfor de har klart å være en stor plage. De spiser så å si hva som helst og trives hvor som helst.

 

Lurer du på hva som egentlig tiltrekker de? Hvorfor kommer de til akkurat ditt hus? Svaret er mye, men det mest vanlige er oppvask som blir stående, overfylte søppelbøtter, løvhauger og mye mer. Tro det eller ei så er det vi som inviterer musen hjem selv.

Rotter og mus kan tygge på hva som helst, men underlig nok er ikke magen til en rotte større enn en halv tommel så de kan ikke spise mer enn 15-20 gram mat om dagen. Hva fyller de egentlig magen med? Det varierer og her er noen av favorittene:

  • Planter – Både mus og rotter spiser alt fra gress til planter
  • Korn og frø – de spiser gjerne fra blomsterbedet ditt eller finner bakeskapet på kjøkkenet for ubeskyttet bakeingredienser.
  • Frukt og bær – det sies at dette er den beste maten mus og rotter kan få. Busker og trær med bær kan derfor være skikkelige magneter. Lar du eplene ligge på plenen og rotne? Da kan du være ganske sikker på at det kommer noen uønskede gjester og forsyner seg og lett finner videre tilgang inn i huset.
  • Kjøtt – de jakter ikke på kjøtt, men spiser det de kommer over og kjøtt har vist seg å være en interessant greie.
  • Søppel – søppel for oss, gull for mus og rotter.
  • Dyrefôr – Er det godt nok for ditt kjæledyr, er det godt nok for mus og rotter.
  • Salt – en slager som de gjerne vil ha masse av.

Dersom du vil unngå mus, rotter og eventuelle utgifter forbundet med det bør du holde orden både ute og inne. Det finnes skadedyrjagere som jager vekk nye inntrengere dersom de skulle forsøke seg, men har du allerede et problem er det musefeller som gjelder.

 

Leave a Reply