was successfully added to your cart.

Dette er grunnen til at du får mus i hus gjennom høsten og vinteren

Det er vinter og for mange betyr dette også tid for mus i hus. Hvorfor kommer de nettopp til deg?

Parallelt med at temperaturen synker blir mus tiltrukket av varmen og lukten av maten fra boligen din. Mus er svært kreative når det gjelder å finne en åpning til hjemmet ditt og bare en liten sprekk på 1 cm er nok til å få besøk av de plagsomme gnagerne. Heldigvis har Victor® god veiledning til deg, men gjør du noen av disse tingene nedenfor, kan du like så godt sende all mus en middagsinvitasjon!

Les også: Slik fanger du flere mus med Multikill 

  1. Du har ikke vært flink med hage og hus gjennom sommeren – Dersom du har planter nær huset ditt og du ikke raker opp løv som samler seg blant disse, er dette en direkte invitasjon til mus om å komme inn. De gjemmer seg gjerne i vegetasjonen mens de leter etter en åpning og du har ikke sjans til å se dem. Planter bør være minst 2 meter fra huset ditt og raking bør være en fast aktivitet dersom det er mye løv.
  2. Du har ikke forberedt huset ditt på det kalde været – Dersom du reparerte noen sprekker på huset ditt i fjor eller vet at det er noen åpninger her og der, er dette også en invitasjon for små gnagere. Reparasjoner fra i fjor kan «knekke» av det kalde været. Pass på at du sjekker huset ditt for åpninger, sprekker og generelt vedlikehold.
  3. Du har ikke sikret huset ditt mot gnagere – Sjekk hull rundt kabelledninger og om avløp er riktig forseglet. Gnagere er kjent for å krype opp avløpsrør og avløp så tett områdene rundt disse som går inn i hjemmet ditt. Har du utendørs ventiler eller åpne vinduer, ha skjermer foran slik at ikke gnagere kommer seg inn.
  4. Du har ikke gjort huset klart for gnagere – Dersom du ikke setter opp musefeller eller jagere, forteller du mus at de gjerne må komme inn til deg hvis de vil. Sett opp musefeller i de utsatte områdene, gjerne start på loft og i kjelleren med enkle musefeller og gjerne sett musejagere i rom hvor du ikke har gnager-kjæledyr.

Les også: 7 nyttige fakta om skadedyrjagere

Har du allerede oppdaget mus?

Etter du har oppdaget mus og fastslått at du har et problem finner du løsningen som passer for deg på noragent.no. Der finner du feller og jagere som passer for store og små problemer.

Har du sett mus gjennom høsten og vinteren og mistenker at du har et skadedyrproblem må du gjerne følge oss via vårt nyhetsbrev for tips & informasjon om skadedyr, mygg og insekter. Har du allerede hatt din første erfaring med skadedyrprodukter fra Victor®? Del gjerne erfaringen og gi oss en tilbakemelding på Facebook.

 

Leave a Reply