was successfully added to your cart.

En kort innføring i historien om musefellen

By 29. oktober 2021Blogginnlegg

Vi er godt kjent med den klassiske musefellen, eller klappfellen som den også er kjent som. Enten det er via en tegneserie der noen klemmer en tå eller som den store skrekken i barnefortellingen om musa som slapp unna – musefellen er velkjent og godt brukt. Men hvor kommer musefellen fra, slik vi kjenner den i dag? Den aller første patenterte musefellen ble presentert av James M. Keep i New York i året 1879, nærmere bestemt 4.november. Basert på patentbeskrivelsen var det tydelig at dette ikke var den første fellen av sitt slag, men at dette var det første som hadde potensiale til enkel masseproduksjon. I dag er denne lette typen felle gjerne konstruert av plast.

Den fjærbaserte musefellen

I 1894 patenterte amerikaneren William C. Hooker den fjærbelastede musefellen. Snarlig etterfulgt av denne var britiske James H. Atkinson, som patenterte det som per dags dato er den raskeste mekanismen på en musefelle. I 1898 kom den såkalte «Little Nipper», med den flate trebunnen, fjærfelle og trådfester. Som agn kan det benyttes alt fra sjokolade, nøtter og peanøttsmør. Det er anslått at denne typen felle opptar omtrent 60% av markedet for musefeller.

Victor springfelle – siden 1898

Helt siden 1898 har Victor vært med på å revolusjonere markedet for gnagerkontroll. John Mast skal ha designet den aller første Victor musefellen for å stoppe gnagere som kom til eiendommen hans fra en popcornfabrikk i nærheten. I dag produserer Victor en rekke produkter som er med på å bekjempe gnagere, enten det er de tradisjonelle klappfellene eller toppmoderne musefeller tilkoblet WiFi som varsler om fangst. Uansett hva du er ute etter har vi i Noragent en rekke ulike feller. Ta kontakt med oss for å finne rette Victor musefelle til riktig pris.