was successfully added to your cart.

Giftfri gnagerbekjempelse – det trygge valget

By 23. september 2021Blogginnlegg

Når man oppdager at mus, rotter eller andre gnagere har tatt seg inn i bolig, hytte, fjøs eller bod er mange raske med å starte tiltak for å bli kvitt problemet. Når man skal bli kvitt gnagere innendørs kan man benytte seg av feller, lydbølger som jager bort skadedyr, og noen tyr også til å legge ut gift for å drepe inntrengerne. Dersom du vurderer å benytte gift for å drive skadedyrbekjempelse selv er dette noe fagfolk alltid bør hjelpe deg med.

Risikoene ved å bruke gift

Der det finner alternative fangstmetoder bør bruk av gift unngås. Når en mus eller rotte spiser gift, kan det ta tid før de dør av giften. De kan dra tilbake til reir og innvendige ganger i vegger og bygninger. Når gnagere dør inne oppstår det ofte vond lukt som kan være omtrent umulig å finne ut hvor kommer fra. Skulle dyret komme seg ut er det alltid en risiko for at andre dyr spiser det og at det kan oppstå sekundærforgifting. Ikke minst – barn og kjæledyr står alltid som en risikofaktor når du legger ut gift. Gift kan spres over andre områder og dermed forårsake stor skade på andre mennesker og dyr.

Helt giftfri bekjempelse

Victor har en rekke produkter som egner seg godt til bekjempelse av rotter og mus. Du kan velge den tradisjonelle, enkle klappfellen som er et rimelig alternativ når du er ute etter å fange mus der du vet de ferdes. Ellers kan du også velge nyere løsninger. Victor multikill er for eksempel en mer avansert batteridrevet felle som benytter strøm, der du enkelt tømmer fellen via en skuff. Denne fellen kan ta opp til 10 mus før den må tømmes. Victor har også elektriske feller du kan koble opp mot WiFi for å få beskjed når det er fangst. Med andre ord – her finner du noe som passer til alle.