was successfully added to your cart.

Hold kjøkkenet ditt fritt for skadedyr i vinter

By 25. oktober 2022Blogg, Blogginnlegg

Kjøkkenet er en utsatt sone i hjemmet. Det er her du oppbevarer mat, smulene samles på gulvet og det er mange spennende lukter og smaker. I kalde tider er det mange som søker veien inn – ikke bare mennesker, men også fluer, småkryp – og gangere.

Besøk i kjøkkenskapet

Frokostblandinger, nøtter, krydder og søtsaker. Dette er favorittene til maur og biller, som finner veien inn i kriker og kroker. Gangere, som mus, kan tygge gjennom ledninger, tre og plast. Dyrene kan bringe med seg forskjellige typer sykdom, og dersom de får holde på uoppdaget vil det kunne føre til store materielle skader. For ikke å snakke om ubehaget med å ha dyr og insekter på kjøkkenet.

Ta riktige forhåndsregler

Det er flere ting du kan gjøre for å forbygge at du får fluer, biller eller mus inn på kjøkkenet – og huset generelt:

Renslighet: Tørk av flater og fei opp smuler fra gulvet, hyller og kjøkkenskap.

Oppbevaring: Mat bør oppbevares i tette beholdere, spesielt mel, frokostblandinger, sukker og korn. Dersom du har frukt stående på bordet, kan du med fordel sjekke om den er overmoden eller i ferd med å bli dårlig.

Mat til kjæledyr: Pass på at du rydder opp etter å ha matet kjæledyr, og at du holder området rent uten matrester.

Når uhellet først er ute

Når du først har oppdaget at du har uvelkomne gjester på kjøkkenet er det viktig at du fortsetter med de gode vanene du har lagt deg til. Du kan forsøke å få bukt på problemet på egenhånd, for eksempel ved å sette ut en Victor Smart-Kill Wi-Fi elektrisk musefelle. Er du i tvil om problemet har blitt for stort til å håndteres på egenhånd gjør du klokt i å kontakte skadedyrkontroll. Ta gjerne en prat med Noragent for råd og tips.