was successfully added to your cart.

Hva gjør du når katten tar inn mus i hus?

By 9. februar 2018Blogg, mus, victorskadedyr

Katt og mus passer sammen som hånd i hanske, men det er faktisk ikke alle katter som fanger mus. Dersom det plutselig blir dratt inn en mus er det greit å vite hvordan du skal håndtere det og mange eiere lurer også på; spiser katten mus? Svaret kommer til å overraske deg!

Finn ut hva katten din tenker

Det sies at katter har menneskelige følelser. Den kan være glad, trist, hissig, kosete og mye mer og den gjenspeiler ofte eieren sin. Men èn ting katten har mer enn oss av er jaktinstinkt. I følge Dr. John Bradshaw, ved Universitetet i Bristol i England, skjer ca 85% av alle katteparringer med villkatter. Grunnen til dette er at eiere ofte steriliserer hankatten sin. Som nevnt gjenspeiler ofte katten oss, og selv om vi ser på oss selv som husrene og rolige vesener, er kattens jaktinstinkt like mye til stede nå som før.

Jakt vs avliving
Spiser katter fugler og mus? Katter er definitivt flinke jegere og de kan kanskje drepe små skadedyr, men det er ikke alle katter som ønsker å spise fangsten.  Ville katter spiser noen ganger mus, småfugler og kanskje frosker, men det er ikke vanlig. Hvorfor fanger de mus hvis de ikke spiser de? Her er noen årsaker:

  • Katten din tar gjerne med disse gavene til deg fordi den ønsker å lære deg hvordan man jakter. Det er bare en teori. De tror ikke at vi er så gode på jakt og ønsker å vise oss hvordan.
  • Katter avliver noen ganger mus fordi de føler seg veldedig og vil gi eieren sin en omtenksom gave. Derfor bør du ikke kjefte på katten din når den gjør dette, tross alt, vil du bli kjeftet på når du gir noen en gave?
  • Til sist, at katten din fanger mus kan bare være rent instinkt.Dette er nok den mest vanlige teorien. Katter har alltid hatt svært gode jaktegenskaper og det er ikke noe de kommer til å slutte med uansett hvor kosete du gjør den hjemme hos deg.

Katten dro inn mus i hus, hva gjør jeg?
Katten er alltid på utkikk etter mus i hagen, på plenen, busker og området rundt og dette bør du være glad for. De liker jakten bedre enn å drepe og kommer musen tilbake etter at katten din har jaget den, fortjener den nesten å bli. Men her er noen tips dersom katten kommer inn med musen:

  • Hold katten borte fra rommet når du rengjør det. På denne måten kan ikke katten leke med den døde musen mens du prøver å gjøre rent.
  • Bruk gummihansker før du plukker opp musen og kast den i en plastpose du lukker uten at noe luft slipper ut og kast i søppeldunken.
  • Ble musen plassert på en overflate av tre eller andre harde overflater, bør du bruke desinfeksjonsmiddel eller en blekemiddelblanding.
  • Ble musen plassert på et teppe eller andre myke overflater, bør dette renses eller vaskes.
  • Sett opp noen enkle feller hvis du har sett eller hørt mus for å slippe en eventuell invasjon. Victor Clean-Kill musefelle er effektiv og du slipper å se eller røre den døde musen.

 

Lik oss gjerne på Facebook.

 

Leave a Reply