was successfully added to your cart.

Rotter er stort sett altetende og spiser det meste de det de kommer over. Men det fins selvsagt visse godsaker den er spesielt glad i som gjør at den lettere vil gå i fella.

Selv om rotter er altetende trenger de både vitaminer, proteiner, kullhydrater osv.  Ofte er det slik at mennesker og dyr opplever et sug etter noe spesielt å spise. Om rotta mangler et næringsstoff, så vil den trekkes mot mat som inneholder dette.

Det er en myte at mus og rotter er spesielt glad i ost. Den mest effektive lokkematen du kan bruke er faktisk peanøttsmør eller smørepålegg med hasselnøtt. Suget rotter har etter kalorier gjør at sjokoladepålegg også fungerer bra. Nå som du vet litt om lokkematen, finner du mer info om ulike feller her:

Victor skadedyrprodukter

 

3 Comments

 • Kristin sier:

  Jeg mater småfugler med solsikkefrø. Fuglebretthuset henger i et tre. Mye skall faller på bakken. Er dette nok til at rotter/mus kommer for å spise skallet?
  Burde jeg slutte å mate fuglene, for å slippe og få rotter her i sameiet . Fuglebretthuset er ca 10m fra blokken og henger ca 1 1/2 m over bakken. Vi hører jo på tv hvor viktig det er å mate småfugler i kulden. Kanskje temperatur er en viktig faktor. Mate i minusgrader/vinter og stoppe når våren og varmegradene kommer. Eller: Ta ingen sjanser, stopp matingen!
  Har dere et godt råd?
  Mvh
  Kristin Wiik!

  • Geirr sier:

   Hei.

   Problemet med mus og rotter er ofte størst i vinterhalvåret, da dette er perioden de trekker mot hus og ønsker å oppholde seg innendørs. Jeg anbefaler i hvert fall at fuglebrettet flyttes så langt fra blokken som mulig, ettersom linser og frø er en del av primærkosten til disse gnagerne. Så rester av denne maten og evt. frø som faller på bakken er uheldig dersom dere har et problem med skadedyr hos dere.

   Det beste er vel å unngå mating nær huset, og evt. bytte ut fuglematen med fett/talgklump eller liknende.

 • Kristin sier:

  Tusen takk for svar!

Leave a Reply