was successfully added to your cart.

Hvilke matkilder tiltrekker seg gnagere?

By 13. januar 2017Blogg, victorskadedyr

Rotter og mus rapper mye mat hvis de kan gjennom livet sitt, men det som er merkelig er at magen til en rotte er på størrelsen med en halv tommel. En voksen hunrotte veier ca 225 gram og en hanrotte kan veie opp til 267 gram. Som et resultat av det kan de jo bare spise omtrent 15-20 gram per dag. Så hva er det egentlig de fyller sine små mager med?

Les mer: Mus ødela splitter ny bil 

  • Folk spør ofte om mus spiser planter og svaret er ja. Gnagere blir mette på floraen av sine omgivelser og vil spise på omtrent alt de kan få tennene sine i, men spesielt gjelder dette gress, ugress, små kvister, biter av plank og plantefrø er også en favoritt.
  • Korn & frø. Dette er en av de mest naturlige matkildene for mus og rotter, enten de er lagret eller festet til en plante. Innenfor landbruk er mus og rotter tiltrukket av lagringssiloer og åkre før innhøstingen, mens i boligfelt går de etter blomsterbedet ditt. De kan også angripe fuglematen utendørs, snike seg inn i skur hvor du har lagret gressfrø eller ubeskyttede skap for mat og bakeingredienser.
  • Frukt & bær. Dette sies å være gnagernes favoritt og spesielt bringebær og bjørnebærbusker, samt epletrær og pæretrær. Når høsten kommer og bakken og søpla fylles med overmodne frukt og bær, er dette en lukt av sødme som spesielt tiltrekker små gnagere mot deg og din bolig.

  • Nøtter. Alle gnagere elsker alt fra peanøtter til valnøtter til mandler og hasselnøtter.
  • Kjøtt. Kjøtt blant gnagere varierer fra art til art, selv om de foretrekker frø, korn og frukt, er de fleste altetende og vil spise kjøtt dersom de får muligheten til det. Rotter er mer ivrige enn mus hva det gjelder denne matkilden og vil ta tak i alt fra råtten fisk, fjærfe og rødt kjøtt. Typiske steder hvor de finner dette er containere, søppelbøtter eller via et dyr som har blir drept langs veien. Det som er viktig å notere seg er at de ikke jakter aktivt på kjøtt.
  • Søppel. Det vi anser som søppel er en gullgruve for mus og rotter, spesielt hvis de kan finne brød, ost, kjøtt, frukt og grønnsaker.
  • Mat til kjæledyr. Hvis det er bra nok for dine kjæledyr, er det også bra nok for mus og rotter. De vil ikke begrense seg selv her heller!
  • Mat og animalske biprodukter. Gnagere vil faktisk tygge ned ulike ting som slitte og brukte klær og skinn. Bare smak eller lukten av mat er ofte nok til at en sulten gnager tar et jafs. Er lukten sterk nok, kan den faktisk fortsette der den slapp og bli et stort problem for deg.
  • En av de største attraksjonene for gnagere er salt, som de vil forbruke så mye det lar seg gjøre!

Les mer: Slik fungerer en skadedyrjager fra Victor

Ta en titt på våre elektroniske feller og jagere fra Victor, dersom du har et stort problem, anbefaler vi deg å bruke produktene samlet. Er du usikker, kan du enkelt kontakte oss via vår Facebookside eller ringe oss på 22 80 90 30 for en uforpliktende prat.

 

Leave a Reply