was successfully added to your cart.

Hvordan kjenne igjen lyden av mus i veggene

By 1. september 2022Blogg, Blogginnlegg

Mistenker du at det kan være mus i veggene på hytta eller i huset? Det er sjeldent åpenbart at det er mus du har med å gjøre før du plutselig står med en fullskala museinvasjon i hjemmet. Nettopp derfor er det viktig å være bevisst på tidlige tegn, slik at du ikke trenger å hanskes med dem etter at de har formert seg.

Lyder å være obs på

Hva er det konkret du skal lytte etter? Klorende/ skrapende lyder, gnagende lyder, små pipelyder og tassing/ krafsing. Mus er lette, omtrent 20 gram, og kan typisk være vanskelige å høre. Det betyr ikke at det ikke er mulig å høre dem, og er du usikker på om det kan være mus bør du alltid være føre var.

Bekjempelse av mus og gnagere

Med en elektrisk musefelle har du et hendig hjelpemiddel, selv når du ikke er helt sikker på om det er mus i hus. Ved et elektrisk støt avlives mus på få sekunder, og du kan få tak i feller som kan romme opp til 10 mus. Dette er en god løsning både steder der du er usikker og sikker på at mus ferdes, og du kan fange mange mus før du trenger å sjekke fellen. Fellen er enkel i bruk og lett å tømme.

Forebygg – deretter minimere skader

Ja, du har hørt det før. Og du har hørt det av en grunn. Dersom du har den minste mistanke om at det kan være mus i veggene er det alltid lurt å anta at det er mus (eller andre gnagere). Du har kanskje fremdeles tid til å forebygge i noen grad, samtidig som du behandler problemet, for eksempel med en musefelle. Investerer du i en elektrisk musefelle kan du fange opptil 10 mus på en og samme tid. Effektivt og praktisk.