was successfully added to your cart.

Hvordan ta best mulig vare på gresstrimmeren

By 10. juni 2022Blogginnlegg

Gresstrimmeren er et nyttig hageverktøy som kan vise seg uunnværlig der gressklipperen ikke kommer til. Her er noen gode tips for å sikre at trimmeren holder seg optimal lengst mulig.

  • Riktig bruk og vedlikehold
    Trimmertåden bør skiftes med jevne mellomrom, da en sløv trimmer gjør at maskinen slites unødvendig. Har du en maskin med knivblader vil det samme gjelde, og bladene har ofte en markering som viser når det er på tide å skrifte. Når det kommer til bruk av maskinen er det best å ikke kjøre den i rykk og napp, ved at du stadig starter og stopper den. Fokuser på det området du skal trimme, og la heller maskinen gå i ett en å starte og stoppe den ofte.
  • Oppbevaring og lagring
    Mye av jobben er gjort om du oppbevarer gresstrimmeren din riktig. Her er gode råd enkle – rengjør trimmeren godt etter bruk, og sørg for at du fjerner gress og annet avfall rund trådkasetten eller bladene. Gresset kan inneholde mye fuktighet som over lengre tid kan skade plast og metall. Bruk en børste, eventuell en tørr fille, til å rengjøre gresstrimmeren før du setter den bort. Har du en batteridrevet gresstrimmer fra EGO Power+ bør du oppbevare batteriet tørt, og aller helst innendørs. En tørr og ren gresstrimmer holder bedre stand over vinteren og gjør at du enkelt kan sette i gang med vårrengjøringen i hagen når den tid kommer.
  • Batteridrevet verktøy
    Det er mange fordeler med batteridrevet hageverktøy. Dersom du tar godt vare på batteriet kan du sørge for at du har god bruk av dette i lang tid. Selve batteriet skal helst oppbevares innendørs. Det er også slik at batteriet helst ikke skal ligge i lengre tid helt utladet. Sørg for at du lader batteriet en eller to ganger i løpet av vintersesongen, så unngår det at det går helt tom for strøm. Dette gjør at batteriet ditt varer lenger.

Ønsker du mer informasjon om batteridrevne gressklippere? Du finner mer informasjon om EGO Power+ her på nettsiden. Kontakt oss dersom du skulle ha spørsmål.