was successfully added to your cart.

Hvordan vet du om det er mus eller rotter?

By 23. september 2021Blogginnlegg

Gnagere kan forårsake mye skade, spesielt om de får holde på uforstyrret, og høsten er en travel tid når det kommer til skadedyrbekjempelse av slike ubudne gjester. Desto kaldere det blir ute, jo mer sannsynlig er det at mus og rotter forsøker å finne en vei inn. Mus trenger knappe 6 millimeter for å komme inn gjennom en vegg, en mur, et hull eller lignende. Utsatte steder er gjerne ved grunnmur, ventiler og ytterkledning på hus. Mus og rotter finner veien inn i hytter, hus og boder via steder du kanskje ikke tenkte var en mulighet engang.

Er det mus eller rotte?

Det kan være vanskelig å vite med sikkerhet om det er mus eller rotter du har oppdaget sporene av. Det finnes tegn å se etter, for eksempel om du finner gnageskader. En mus lager hull med størrelse på 10 millimeter som har en rent og lite snitt. En rotte kan lage større skader, på 5 – 10 centimeter i diameter og har grovere og gjerne revnede kanter. Avføringen til gangere kan også gi en pekepinn. Mus etterlater små, mørke ekskrementer. Rotteavføring er sylindriske og større enn muselort. Er du usikker på hva som har funnet veien inn til deg er det uansett slik at dersom du skal få has på problemet må du sette i gang med bekjempelse.

Effektive feller som virker

Med Victor musefelle eller rottefelle kan du velge om du ønsker en mekanisk felle eller en batteridrevet felle til å ta seg av problemet. Fellene håndterer alt fra større rotter til fangst av opptil 10 mus. Med enkelte av fellene kan du til og med koble opp fellen til telefonen og WiFi, slik at du får beskjed når det er fangst. Eller du kan velge den enkle, tradisjonelle klappfellen som får jobben gjort til en rimelig penge. Se vårt store utvalg her på nettsiden vår.