was successfully added to your cart.

Hvorfor stikker veps?

dod-veps

Har du noengang lurt på hvorfor vepsen stikker? Er den ute etter uskyldige mennesker å stikke fordi den har et horn i siden til oss mennesker? Du tror kanskje at veps stikker deg fordi den er sint, men årsaken er snarere at den er desorientert.

Veps er spesielt plagsomme på slutten av sommeren, bortsett fra den som er så uheldig å tråkke rett på et bol da selvsagt. Når den sosiale strukturen til vepsen kollapser, skifter den fokus fra å fostre arbeidere til å fostre fruktbare dronninger. Disse vil da fortsette vepsens livssyklus og starte nye kolonier og bygge nye bol  påfølgende sommer. Når dronningcellene i bolet er ferdige, vil hormonet som opprettholder koloniens fremdrift slutte å produseres. Vepsen blir desorientert og oppfører seg som fulle sjømenn. Den starter å lete etter drikke og søtsaker, og det er i denne prosessen at de desorienterte arbeidsvepsene stort sett stikker oss mennesker.

Vepsen oppfatter også at den er under angrep. f.eks at du klasker en sammenrullet avis etter den, eller spruter dødelig insektspray i dens retning. Da bør du i hvert fall forsikre deg om at du har spray som fungerer spesielt mot veps. Vi kan vel ikke akkurat klandre vepsen for å bli sinna, i hvert fall ikke når du er den siste i en lang rekke av mennesker som har forsøkt å drepe den? Vifter du rundt med armer og bein kan du i bunn og grunn skylde deg selv for at den stikker. I tillegg fins det vel knapt noe mer patetisk enn å se et fullvoksent menneske løpe rundt og vifte med armene på grunn av en liten veps. Hold deg heller i ro og bruk spray når den minst venter det.

Skal du bli kvitt veps permanent sprayer du vepsespray direkte på bolet og løser problemet ved roten.

 

Leave a Reply