was successfully added to your cart.

Kan mus fremme allergiske symptomer?

By 16. oktober 2018Blogg, mus, victorskadedyr
Er allergisesongen over men du fortsetter med rennende nese og kløe i øynene? Da kan det hende du har besøk fra uvedkommende.

 

Kan egentlig mennesker være allergiske mot mus?

En sammenheng mellom mus og allergiske symptomer hos mennesker ble synlig da noen forskere brukte mus i forskningen deres. Dette ble ytterligere bekreftet etter at de observerte barn med astma som hadde mus som kjæledyr. Du trenger forsåvidt ikke å ha en mus tilstede for å reagere, dersom du har mus i veggene dine er dette mer enn nok for å trigge de allergiske symptomene.

Tror du ikke at du har mus i hus? Tro om igjen..

I et studie ble det gjennomført en test med 831 husholdninger. Av alle disse fant de et høyallergisk protein som produseres av mus i over 82% av hjemmene. Proteinet fester seg til støvpartikler og blir luftbårne, den mest vanlige måten å spre eller forverre allergier hos mennesker på. Disse proteinene kan også spres til møbler og flater fordi mus romsterer rundt i huset ditt mens de samtidig skumper borti sin egen urin og avføring. Mus steller seg også mye og små hår i hjemmet ditt kan være nok til at du får frem en allergisk reaksjon.

Hvordan kan du løse dette?

Først og fremst må du finne ut om du har mus i hus. Sjekk matskapene eller steder der du lagrer maten din, sjekk etter muselort eller steder med gnagemerker. Musens tenner slutter faktisk aldri å vokse og derfor er de avhengige av og gnage for å file ned tennene.

Neste steg er å finne ut av hvordan du ønsker å løse problemet. Den gode gamle klappfellen har vært en favoritt i godt over et århundre, men det finnes bedre alternativer dersom du reagerer på skadedyr. Lukkede eller lektroniske feller lar deg håndtere fangst uten og måtte se eller røre musen, som for eksempel Victor Clean-Kill eller Victor Multikill. I tillegg til å drepe musen, er fellene miljøvennlige, hygieniske og effektive.

Når du endelig har fått kontroll over situasjonen kan du forsikre deg mot mus ved å installere skadedyrjagere fra Victor. Disse setter du enkelt opp i utsatte rom og nye mus vil ikke trives med høyfrekvente lyder rundt seg og forlater huset ditt.

 

 

Leave a Reply