was successfully added to your cart.

Mus i Norge – de vanligste typene

By 29. oktober 2021Blogginnlegg

Det kan være greit å skille mellom mus som trekker inn i hus og hytter, og dermed kan utgjøre stor skade, og de som for det meste holder seg unna boliger. Lagre med mat, slik som grønnsaker og frukt, vil for eksempel ofte tiltrekke seg mus som ikke nødvendigvis er å finne i hus og hytter.

Husmus, stor- og småskogmus

Dette er de artene som du som regel finner i hus og hytter. Husmusen stammer opprinnelig fra Asia, og har spredt seg til alle deler av kloden takket være mennesker. Musen er særdeles tilpasningsdyktig, og knyttes som regel til bygninger i Norge. Husmus foretrekker korn og frøprodukter. Den er nysgjerrig, og har lite vegringsfrykt. Mangler den mat, spiser den seg gjennom vegger, tak og dører for å finne det. Småskogmusen er også kjent som liten skogmus. Det eneste som skiller stor- og småskogsmus i utseende er størrelse, lengde på halen og en lys halsflekk. I vintermånedene vil småskogmus trekkes mot lagre det det oppbevares grønnsaker og frukt. Den foretrekker også nedre delene av hus og bygninger.

Klatremus og markmus

Klatremusen foretrekker å leve i landskap med skog. De finnes også i gressmarker og hekker. Markmus bor på enger, myrer og gressmarker. Klatremus og markmus spiser planter av forskjellige slag, blant annet frø, knopper, bær, røtter, sopp og mose. Dette er mus sjelden beveger segg inn i boliger.

Universale løsninger for fangst

Uansett hvilken mus som har funnet veien dit den ikke skal, har Victor et stort utvalg feller som får jobben gjort. Victor musefelle kommer i en rekke varianter, enten du ser etter den gode, gamle klappfellen eller mer avanserte løsninger der fellen gir beskjed via en app når det er fangst. Ta kontakt med oss i Noragent så hjelper vi deg å finne riktig felle for ditt behov.