was successfully added to your cart.

Slik blir du kvitt gnagere på hytta

By 2. september 2019Blogg, mus, victorskadedyr
Løvblåser LB5800E

Opptil 100 personer blir hvert år utsatt for musepest og de som blir hardest rammet får betydelige plager. Man antar at smitten skjer ved inhalering av forstøvet urin eller avføring fra klatremus, da det er denne som innehar viruset. Det smitter ikke mellom mennesker.

Hvilke områder er mest utsatt?

De områdene som ser ut til å være mest utsatt for musepest er Gudbrandsdalen, Hedmark og Oppland, Aust-Agder og Nordland og de fleste som blir smittet har overnattet i hytter det har vært/er aktivitet av mus.

Hvilke symptomer bør jeg se opp for?

Får du influensalignende symptomer, hodepine og smerter i mageområdet og ryggen i løpet av de neste ukene etter hytteturen, kan det være tegn på musepest. Du kan også få akutt nyresvikt og urinproduksjon kan være fraværende i noen dager. Kontakt lege dersom du er usikker.

Les også: Rotter eller mus i hus? Identifiser problemet.

Hvordan skal jeg fjerne muselorten på en trygg måte?

Det anbefales at man vasker vekk muselorten med våt klut for å forhindre at støv etter lort og urin skal virvle opp og opp i ansiktet. Du kan gjerne bruke gummihansker og munnbind for å være sikker på at du ikke inhalerer noe.

Les mer: 7 feil du antakeligvis gjør med musefeller

Hvordan bli kvitt mus?

Det finnes ulike løsninger for å bli kvitt gnagerproblemet:

Tradisjonelle klappfeller

Når du hører ordet musefeller er det vanlig å tenke på den klassiske musefellen.

Denne metoden har vært en av de mest populære måtene å kvitte seg med skadedyr på i over hundre år, nettopp fordi den er så effektiv. Victor-fellene har kraftige og raske utløsere for bekjempelse av rotter og mus helt uten bruk av gift. Med Victor klappfeller får du has på skadedyrproblemet på en enkel måte.

Skadedyrjagere

En skadedyrjager holder mus og rotter unna med lydbølger som stresser gnagere, men vil ikke plage mennesker og husdyr som ikke er gnagere. Skadedyrjagere plasseres i rom der mus og rotter potensielt kommer inn, og virker forebyggende. En kombinasjon av jagere og feller sikrer deg selvsagt på best mulig måte.

Elektroniske musefeller

Victor har høyeffektive elektroniske mus og rottefeller som raskt og humant eliminerer problemer med skadedyr. Benytt peanøttsmør eller andre åtevarianter, plasserer fellene ved veggen, vent noen dager og så skrur du de på.

Multikill musefelle

Når en mus tiltrekkes av lokkematen og beveger seg inn i fellen, berører den en krets av metallplater som forårsaker umiddelbar høy spenning og dør raskt og humant. En synlig indikatorlampe gir signal når fellen har fanget, slik at du kan tømme den uten å komme i fysisk kontakt med fangsten.

Få varsel på telefonen

Victor produserte den første fjærbaserte musefellen på markedet for over 100 år siden, i dag er de online.

Med Victor® Smart-Kill ™ slipper du å sjekke fellene for fangst. Med feller koblet til internett får du varsler til din mobile enhet via en gratis app ved fangst. Dette er spesielt effektivt dersom du har flere elektriske mus- og rottefeller å kontrollere, med ulike plasseringer.

Fellene er enkle å sette opp og tømmingen skjer uten at du må se eller røre døde mus eller rotter. Start kampen i dag med markedets mest teknologiske feller, helt uten bruk av gift eller kjemikalier.

Kilder
  • http://forskning.no/sykdommer-virus-dyresykdommer-veterinaermedisin/2008/11/fakta-om-musepest
  • https://www.nrk.no/livsstil/se-opp-for-muselort-pa-hytta-1.1315352
  • http://noragent.no/victor-produkter/

Leave a Reply