was successfully added to your cart.

Slik holder du mus unna bilen – med og uten musefelle

slik-holder-du-mus-unna-bilen-med-og-uten-musefelle

Er du av den oppfatning at bilen er beskyttet idet du låser den? Der tar du dessverre feil. Hvert år blir rundt 500 biler ødelagt av skadedyr, og mus trenger eksempelvis kun noen få millimeter for å komme seg inn i kjøretøyet ditt. I de fleste tilfeller går gnagere inn via motoren, mens andre vanlige inngangssteder er ventiler, hull i kabler, pedalaksler eller rattstammer. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å redusere risikoen for en museinvasjon – både av forebyggende tiltak og bruk av musefelle.

Hvert-år-blir-rund-500-biler-ødelagt-av-skadedyr

Hvordan du kan forhindre skade
Ingen parkeringsplasser kan garantere deg mot inntrengere som mus, men det finnes noen enkle grep du kan ta for å forebygge ubudne gjester:

• Hold bilen ren – Bruker du bilen din som en søppeldunk, skaper du et svært innbydende oppholdssted for mus. Holder du det ryddig og rent, vil musen miste interessen for bilen din.

• Forebygg kondens – Mus tiltrekkes av fuktige områder. Pass derfor på at du både forebygger kondens og undersøker jevnlig at du ikke har et blokkert pollenfilter eller lekkasje i varmeapparatet.

• Fjern løv – Når høstløvet faller, danner dette en direkte sti til bilen din dersom du parkerer utendørs. Hold derfor løvet unna og reduser samtidig risikoen for inntrengere.

• Steng alle åpninger – Ikke la vinduer, soltak eller dører stå på gløtt. Gjør du det, finnes det ingen enklere inngang for de små rakkerne. Musen er aktiv hele året, men atferden endrer seg fra sommer til vinter. Om vinteren søker de ly og varme stede, som gjerne kan bli bilen din etter den er parkert.

Gå til innkjøp av en musefelle til bilen
I dag finnes det alt fra klappfeller til elektroniske feller og skadedyrjagere som hjelper deg å få bukt med problemet. Her er noen gode eksempler:

• Elektronisk musefelle – En elektroniske musefelle fanger og dreper mus på en rask, hygienisk og miljøvennlig måte. Bestselgeren Victor Multikill musefelle er en favoritt hos mange, og det er ikke uten grunn. Dette er en felle som fanger opptil 150 mus før batteriskifte, med en skuff som gjør det mulig å fange 10 mus av gangen.

Les mer: Med denne fellen trenger du ikke se eller røre den døde musen.

• Mekanisk felle – Dette er en enklere måte å fange én og én mus på. Du kan kjøpe en vanlig klappfelle eller velge en mer moderne musefelle som er utviklet for å sikre at du slipper å se og ta på den døde musen. Et eksempel er Victor Clean-Kill.
Les mer: Med denne fellen trenger du ikke se eller røre den døde musen

Skadedyrjager – Laget for å skremme vekk nye inntrengere. Dersom du allerede har et gnagerproblem, er det viktig at du bruker feller for å få unna skadedyrene. Deretter vil skadedyrjageren sørge for at nye mus og rotter ikke vil trives i garasjen eller bilen din. Uansett hvor mye du kanskje prøver å holde musen unna, vet du aldri når du vil få besøk. Mens det vil hjelpe stort med forebyggende tiltak, kan den beste løsningen ofte være en musefelle i kombinasjon med slike tiltak.

mouse

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvordan kan jeg se om det har vært mus i bilen min?

Gnagerbesøk kan føre til skader flere steder i bilen. Ettersom mus har svært sterke tenner, kan de gnage seg gjennom alt fra tenningsledninger til luftventiler, interiør og isolasjon. De lager gjerne krafsemerker i bilen og legger igjen muselort og urin. I noen tilfeller kan bilen bli så skadet at den ikke vil starte.

Hvordan kan jeg forhindre at musen går løs på motoren min?

Er det mus i ventilasjonsanlegget mitt?