was successfully added to your cart.

Slik unngår du gnagere i vinter uten mus- og rottefelle

slik-unngar-du-gnagere-i-vinter-uten-mus-og-rottefelle

Når temperaturen synker ute, vil gnagere prøve å trekke inn i hjemmet ditt for å finne et varmt oppholdssted for vinteren. Mens mus gjerne gjemmer seg i vegger eller på loftet, finner rotter som oftest skjulesteder i kjelleren. En musefelle eller rottefelle vil kunne bistå deg dersom du allerede har blitt invadert av uønskede gjester. For å unngå store skader på hus og garasje, vil vi samtidig anbefale å forsøke en kombinasjon av feller og forebyggende tiltak.

Forsøk-en-kombinasjon-av-feller-og-forebyggende-tiltak

Enkle og effektive forebyggende tiltak
For å holde skadedyrene unna, finnes det en rekke ulike preventive tiltak som er svært effektive:

• Overflater og mat – Hold overflater, spesielt på kjøkkenet, rene og la ikke mat stå framme. Gulvet under komfyren, kjøleskap og lignende vil også være interessante matkilder for gnagere ettersom mange ikke rengjør disse områdene ofte nok. Har du kjæledyr, bør du i tillegg oppbevare dyreforet i forseglede bokser.

• Unngå åpen invitasjon – Tett aktuelle steder hvor gnagere kan trenge seg inn i huset, og husk at mus og rotter kan utnytte svært små hull. En tommelfingerregel er å stenge alt som har minst 1 cm åpning og som ikke trenger å være åpent, gjerne med netting.

Tett også eventuelle sprekker i veggene og sjekk om det er hull på rørene. Til slutt, har du skorstein, legg et lokk over – gnagere er gode klatrere!

• Børstelist – Installer en børstelist under dørene, dette gjelder spesielt gamle hus. Ikke tett sprekker med skum eller sparkel da dette kan føre til fukt og råteskader. Som en ekstra bonus vil denne manøveren spare deg for penger i vinter ved at varmen holdes inne.

• Rydd i huset – Rotete loft, kjellere og garasjer skaper en enda høyere trivselsfaktor for mus. Ta et skippertak før vinteren og rydd det du kan. Plukk opp hauger av skrot, fjern klær fra gulvet og hold ting organisert og borte fra bakken eller gulvet.

• Hagearbeid – Trim og rydd i hagen din før det blir ordentlig kaldt ute. Rydd også i overgrodd vegetasjon, fjern ugress og hauger av løv for å minske gjemmesteder for mus.

Har du allerede et problem?
Har du allerede sett tegn til skadedyr? Da vil det lønne seg å fange gnagerne som har kommet seg inn med en rottefelle eller musefelle, for deretter å sette opp en kombinasjon av feller og skadedyrjagere for å forhindre nye inntrengere. Av feller, finnes det mye spennende på markedet. Det er viktig at du finner en musefelle eller rottefelle som passer ditt hjem og dine behov.

Vil du unngå å både se og berøre de døde gnagerne, vil Victor elektriske og lukkede mekaniske feller være midt i blinken for deg. Foretrekker du heller en mer tradisjonell felle, vil klappfellen være ideell. Ønsker du derimot å skremme bort potensielle inntrengere, kan en skadedyrjager bistå med dette.

mouse

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvordan vet jeg om jeg allerede har gnagere i huset?

Er du usikker på om du allerede har rotter eller mus i hus? For å finne ut av dette kan du plassere et stykke margarin på en pappskive og helle en god dose potetmel rundt. Dersom det bites på margarinstykket, kan avtrykkene samtidig avsløre om det er mus eller rotter du har fått besøk av.

Jeg har fanget en mus! Hva nå?

Hvor mange mus fødes om gangen? Hvordan vet jeg at jeg har fanget dem alle?

Hvor skal jeg plassere en musefelle eller rottefelle?

Er mer fintfølende og ekspanderte klappfeller bedre enn en klassisk musefelle?