was successfully added to your cart.

Snøfreseren i bruk – noen gode tips og råd

By 18. februar 2022Blogginnlegg

Tenker du på å gå til anskaffelse av en snøfreser, men er usikker på hvilken som passer ditt bruk? I dag står valget ditt mellom en batteridrevet modell, elektrisk og en som er bensindrevet. Avgjørende faktorer for valget vil være hyppighet i bruk, området som skal måkes og hvor mye du planlegger å bruke på kjøpet. Vi gir deg en kort oversikt over nøkkelbegreper og noen gode råd på veien.

1-trinn og 2-trinnsfresere

Du har kanskje hørt prat om såkalte 1- og 2-trinnsfresere. En 1-trinns snøfreser er mindre kraftig enn 2-trinnsfreseren. 1-trinnsfreseren har en skovle som både drar inn og kaster ut den samme snøen – altså i ett trinn. 2-trinnsmaskinen har ett sett skovler til å grave seg ned, mens et annet hjul kaster snøen ut. Sistnevnte er altså kraftigere, og egner seg godt til større områder med kupert og mykere overflate.

Hjul eller belte?

Generelt sett er en snøfreser med hjul enklere å manøvrere og smidigere i bevegelsene enn en freser med belte. Her kommer det samtidig an på jobbens om skal gjøres: hvor stort er området og hvordan ser terrenget ut. En snøfreser med belte klarer seg gjerne bedre i skråninger og ulent terreng, mens en modell med hjul som regel gjør en utmerket jobb i en oppkjørsel eller på en jevn hageflekk.

Bensin eller batteri?

Når du skal velge riktig snøfreser for deg, har du i dag valget mellom en som er drevet av batteri/strøm eller en som er drevet av fossilt drivstoff. Teknologien i dag sørger for at en batteridrevet EGO-snøfreser har like kraftig ytelsesevne som en bensindrevet snøfreser. Du velger selv ønsket kapasitet på batteri (snøfreser og andre produkter i EGO-serien benytter samme batteritype).