was successfully added to your cart.

7 fakta om mus og gnagere du bør vite om

By 1. september 2022Blogg, Blogginnlegg

Er du urolig for mus i hus eller ønsker du bare enkelt og greit å kjenne din fiende bedre? Her er noen fakta om mus det kan være greit å være klar over:

  1. Mus er flokkdyr som følger hverandre. Når en av musene finner en inngang til et hyggelig, lunt og mørkt sted vil de etterlate et spor av lukt som andre mus kan følge. Etter hvert vil andre mus lukte sporet, og følge kompisen inn.
  2. De er fleksible, men ikke over all evne. Hodet på musen er som en liten mynt, og den må få plass for at resten av kroppen skal få plass.
  3. Elsker. Ikke. Ost. Peanøttsmør, derimot … eller litt sjokoladepålegg. Mmm.
  4. Formering er enkelt, og en favorittaktivitet. En mus kan få oppimot 6-8 unger per kull, og får mellom fem og ti kull med unger. Hvert år. Ja, det blir mange mus.
  5. Ledninger er snacks. Det er også gummi, plast og tre. Tennene til mus tåler enormt mye, og de fortsetter å gnage så lenge det er mulig. I verste fall kan denne gnagingen føre til brann grunnet feil på elektriske ledninger.
  6. Mus er ikke kresne på hvor de ferdes, og plukker med seg mye på veien. Det inkluderer bakterier og skitt, lopper og andre uønskede kryp. Mus kan bære opptil 35 sykdommer, og utgjør derfor en mulig helserisiko.
  7. Noen mus er modige, andre er mer forsiktige. Ja – det er forskjell på mus og hvor vågale de er. En mus med et nytt kull vil være mer forsiktig enn andre, og unngå feller i større grad. Mus blir altså også stresset – og ofte redde for å bli drept, for eksempel av et rovdyr.

Musefeller som får jobben gjort

Uansett om du har satt deg inn i hvordan mus lever og tenker eller ei – en musefelle gjør at du slipper å forholde deg så mye til det. Har du et museproblem kan du investere i Victor multikill, en elektronisk musefelle som holder opp til 10 mus før den må tømmes.