was successfully added to your cart.

Åtte raske fakta om myggen (noen vil du ikke vite)

By 15. juli 2022Blogginnlegg
  1. Levetid: Mygg lever gjennomsnittlig kun to måneder. Hunnmyggen er den som stikker, og er avhengig av blod for å overleve.
  2. Dødelighet: Ok, dette gjelder kanskje ikke i Norge – men på verdensbasis er myggen blant de mest dødelige insektene som finnes. Dette fordi de kan spre sykdom via bittene sine. Tenk bare på denguefeber, zika og malaria.
  3. Lukt: Karbondioksid, den som du slipper ut via pusten, gjør myggen lykkelig. I alle fall klar til å stikke. Det er slik de finner sitt neste måltid, forhåpentligvis ikke deg.
  4. Mengde og art: Det finnes ikke bare èn type mygg, ikke to eller tre heller. Vi snakker nærmere 3 000 arter av de som er oppdaget. I Norge snakker vi gjerne om ca. 1 400 forskjellige oppdagede arter.
  5. Fart og hastighet: Myggen er ikke den som presterer best i en utholdenhets- eller fartskonkurranse. Sammenlignet med for eksempel veps er de ganske trege, og ikke de beste flygerne.
  6. Grådige små insekter: En mygg kan drikke opp mot tre ganger sin egen kroppsvekt i blod. Hva veier en mygg, tenker du kanskje da? Tre ganger mer etter at den er ferdig med deg.
  7. Gamle rakkere: Ja – på alder med dinosaurer. Myggen er nok kommet for å bli.
  8. Allsidige: Myggen drikker også fra dyr, blant annet fugler og frosker. Det er ikke alle arter som stikker mennesker, heldigvis.

Kanskje lærte du noe nytt, eller leste noe du gjerne skulle ønske forble ulest? I Noragent hjelper vi deg med å bli kvitt myggen – enkelt og effektivt. Gå til innkjøp av en myggmaskin, så forebygger du en mygginvasjon og skaper en stikkfri sone der du befinner deg. Da slipper du også å forholde deg til ubehagelige myggfakta.