was successfully added to your cart.

Hvordan ta vare på plenen i sommer

By 10. juni 2022Blogginnlegg

Sommeren skaper gode groforhold for gresset i plenen din. Det er samtidig viktig å stelle ekstra godt med den om du ønsker at plenen skal holde seg både frodig og grønn. Her er noen tips for å ta bedre vare på hagen før og i løpet av sommermånedene:

  • Klipp gresset ofte
    Når gresset vokser kraftig, kan du med fordel klippe det to ganger i uken. Er det lite nedbør en periode kan det også være nødvendig å vanne plenen. Da er det bedre å vanne rikelig en gang i uken enn å vanne litt flere ganger. Følg med på vannforbud der du bor, og benytt morgen eller ettermiddag/ kveld til vanning – dette er tiden det er minst fordamping.
  • Etterså plenen om det trengs
    Ønsker du en fyldigere gressplen som ser friskere ut? Da kan ettersåing være en god løsning. Sørg først for at du raker bort mose, dødt gress og annet rusk. Du kan så spre ut gressfrø på plenen, omtrent 10 gram gressfrø per kvadratmeter er tilstrekkelig ved ettersåing. Gjødsle og tilfør vann ved behov. Når du så følger opp ettersåingen med jevn klipping vil du opprettholde en frisk, grønn plen. Visste du forresten at selve gressklippingen kan virke som naturlig gjødsel? Legg det avklippede gresset mellom planter i hagen, så forbedrer du både jorden og plantene.
  • Velg riktig gressklipper
    Når du skal velge gressklipper bør du vurdere om du skal erstatte en som går på fossilt drivstoff med en batteridrevet gressklipper fra EGO Power+. I dag vil de fleste batteridrevne modellene fint kunne sammenlignes med fossildrevne varianter, og du vil bli positivt overrasket over hvilke ekstra fordeler som følger en batteridrevet variant. Batteridrevne gressklippere kommer i mange størrelser og typer, og hos Noragent finner du en rekke forskjellige hageverktøy som alle benytter det samme batteriet. Dette gjør at du kan benytte samme batteri i for eksempel kantklipperen, gressklipperen og løvblåseren. Enkelt og praktisk.

Ønsker du mer informasjon om batteridrevne gressklippere? Du finner mer informasjon om EGO Power+ her på nettsiden. Kontakt oss dersom du skulle ha spørsmål.