was successfully added to your cart.

Hvordan tilrettelegge for en frisk, grønn plen

By 10. juni 2022Blogginnlegg

Ønsker du en tett, frodig og grønn plen er det lurt å klippe den med jevne mellomrom. Dette innebærer at du om sommeren gjerne kan klippe plenen en gang i uken, og kan vurdere to når sommeren er på sitt beste og gresset vokser raskt. Klipper du ofte vil du få et jevnere og penere resultat. Hold gressets lengde et sted mellom 4 til 5 cm i vår- og sommerhalvåret, mens du om høsten med fordel kan la det vokse litt lengre, spesielt før vinteren kommer. Dette gjør at gresset holder seg bedre over vintermånedene.

Gi plenen din næring

Dersom du ønsker å opprettholde en frodig og grønn plen vil det i perioder være nødvendig å vanne den. Det kan også være lurt å gjødsle plenen, for eksempel i begynnelsen av vårsesongen. Etter gjødsling er det viktig å tilføre rikelig med vann, så selve gjødslingen kan godt gjøres rett før regnvær. Bruk for eksempel gjødsel i pelletsform, som du sprer godt utover plenen og raker ut for å få et jevnt resultat. Tilfør gjerne også gjødsel utover sommeren, men pass alltid på at du vanner rikelig i etterkant. Dette kan forhindre at plenen din blir invadert av mose og ugress.

Benytt gode verktøy

Klipp heller for ofte enn for sjeldent, da får du et bedre resultat. Merk samtidig at kvaliteten på bladene er av betydning. En gressklipper med slitte kniver vil ikke skjære, men rive av gresset. Dette er ikke sunt for plenen, og du vil få et mindre pent resultat. Et godt alternativ til den bensindrevne gressklipperen er samtidig en batteridrevet gressklipper fra EGO Power+. Med en gressklipper som går på batteri har du full bevegelsesfrihet, lite vedlikehold å ta hensyn til og kan enkelt lade opp batteriet etter bruk slik at det er klart neste gang gresset trengs å klippes. Den er i tillegg fri for lukt og nær lydløs. Det er nesten for godt til å være sant!

Ønsker du mer informasjon om batteridrevne gressklippere? Du finner mer informasjon om EGO Power+ her på nettsiden. Kontakt oss dersom du skulle ha spørsmål.