was successfully added to your cart.

Kobling mellom mygg og sjokolade? Ja, faktisk

By 15. juli 2022Blogginnlegg

Myggen er et irritasjonsmoment. Den summer, stikker og etterlater kløende myggstikk. På en sommerkveld er den en ubuden gjest som ikke vil gå, og som ikke tar hintet etter at du har slått etter den uavbrutt i noen timer. I Noragent er vi klar over akkurat hvor irriterende dette insektet kan være, og tilbyr derfor en rekke forskjellige typer myggmaskiner og apparat for å bekjempe den. Disse kan du lese mer om på våre nettsider – i mellomtiden skal vi gi deg en funfact om myggen som er ganske hyggelig (synes i hvert fall vi).

Sjokoladens lille velgjører

Myggen er den viktigste pollinatoren for kakaotreet. Tygg litt på den – uten mygg, ingen sjokolade. I Norge spiser en gjennomsnittlig person mer enn ni kilo sjokolade per år, og dette kan du altså takke myggen for. Det er rollen til den bittelille myggen å flytte pollenet til kakaoblomsten, slik at det kan bli nye frø og en ny kakaobelg med de berømte kakaobønnene. Myggen er så liten at den enkelt klatrer inn i kakaoblomsten, og er heller dårlig på å fly. Klimaendringer kan være med på å forstyrre denne fine balansen, blant annet fordi menneskeskapte kakaoplantasjer gir dårligere vekstforhold for myggen. Varmere klima kan føre til mindre sjokolade.

Nyttig – på avstand

Ja, myggen kan være fryktelig irriterende, men den har også sin nytteverdi. Noragent tilbyr en rekke forskjellige typer myggmaskiner og apparater, som holder myggen unna når du ønsker å sitte i fred ute eller mens du er på tur i skogen. Myggen holder seg på trygg avstand, takket være f.eks. en myggmaskin som er enkel i bruk og snill mot miljøet. Da kan du tenke litt mer på sammenhengen mellom myggen og sjokoladen liggende på bordet eller trygt plassert i tursekken. En vinn-vinn-situasjon, spør du oss.