was successfully added to your cart.

Luktene som kan virke avskrekkende på mus

By 1. september 2022Blogg, Blogginnlegg

Visste du at mus har veldig god luktesans? Mus opplever lukter i mye sterkere grad enn vi mennesker gjør, og dette er med på å forklare hvordan de finner fram i mørket. Når mus først finner noe de er nysgjerrige på, gir de seg ikke med det første. Faktisk kan mus gnage seg gjennom alt fra plast til tre, gummi, fiberglass og vinyl. Dette gjør at mus er meget motstands- og tilpasningsdyktige. Bra for dem, ikke fullt så bra for deg som må betale for skadene de gjør.

Lukter mus ikke liker

Ja, det finnes faktisk sterke lukter som kan virke avskrekkende på mus – til en viss grad. Sterke, krydrede aromaer er noe mus hater. Kanel, for eksempel i form av kanelstenger, kan virke avskrekkende på mus. Eddik er et annet naturlig middel du kan prøve, og virker mot mer enn bare mus. Kanskje har du brukt eddik blandet med vann på planter i hagen? Peppermynteolje kan også virke, du kan blande det med vann og bruke det som en spray på samme måte som eddik. Tannpasta med mynte, eller peppermynte, kan også gjøre nytten. Ammoniakk har samme lukt som urinen til rovdyr, men bør naturligvis brukes med omhu.

Naturremedier krever mye vedlikehold

Det er ikke nok å tilsette en lukt, ett sted, en gang – dette er en jobb du må opprettholde dersom du forventer varige resultater. En fin løsning kan være å kombinere en elektrisk musefelle med sterke lukter. Pass da på at luktene ikke er på samme sted som fellen, men at du legger en plan for hvordan mus kan fanges i fellen og holdes borte med lukter. Det skal også nevnes at en sterk lukt på ingen måte er en garanti for å bli kvitt gnagere. Det kan derimot være et fint supplement i kombinasjon med for eksempel musefeller.

Skadedyrjager – forebygger problemer og store skader

Skulle du ikke enda ha uønskede gjeste i hus, kan du også investere i elektriske ultralydjagere. Disse benyttes ofte sammen med musefeller og rottefeller for best mulig beskyttelse. Metoden brukes for å holde skadedyr unna områder der de ofte kommer inn – og du unngår dermed at de klarer å gjøre store skader. Du finner mer informasjon om dette produktet her.