was successfully added to your cart.

Mose i plenen – tips for en penere gressplen

By 10. juni 2022Blogginnlegg

Mose er nokså vanlig å finne i gressplener, og kan være vanskelig å bli kvitt. Den har ikke røtter, men benytter sporer for å formere seg og kommer gjerne tilbake igjen og igjen. Tilvekst av mose påvirkes blant annet av solforhold og grunnforhold. Dersom dreneringen ikke er særlig god, vil det for eksempel være gode vekstforhold for mose. Det samme gjelder dersom jorden er for sur eller om plenen ikke får nok sol. Lys og luft kan altså også være avgjørende. Skyggefulle steder er et sted mose trives godt.

Stell plenen ofte

Gjødsling er en av de tiltakene du kan ta for å få en mosefri plen, og er noe du burde utføre omtrent en gang i måneden. Gjødsel skaper optimale groforhold for gresset, som igjen fører til at det blir vanskeligere for mosen å gro. Tidlig vår er et ypperlig tidspunkt for gjødsling.  Du kan også ty til en plenrens. Dette kan ha god effekt mot mosen, men her må du kanskje smøre deg med litt tålmodighet da det kan ta tid før du ser resultater. Pass også på at du steller plenen godt og klipper den med jevne mellomrom. Benytt gjerne en batteridrevet gressklipper fra EGO Power+ til å klippe gresset, minst en gang i uken. Ikke klipp gresset for kort, desto kortere gress jo bedre trives mosen.

Vedlikehold er viktig

Med jevne mellomrom bør du rake plenen fri for gress, løv og annet avfall som legger seg på plenen. Dersom dette blir liggende kan det skape fuktige forhold som igjen kan føre til soppskader over vinteren. Dette vil også kunne sørge for ytterligere fremvekst av mose. Det er derav viktig å stelle jevnt og ofte med plenen. Pass på at du klipper plenen med jevne mellomrom – heller for ofte enn for lite, og pass på at du klipper gresset slik at 2/3 av gresset står igjen.

Ønsker du mer informasjon om batteridrevne gressklippere? Du finner mer informasjon om EGO Power+ her på nettsiden. Kontakt oss dersom du skulle ha spørsmål.