was successfully added to your cart.

Når fella ikke virker, hjelper vi deg å lykkes

By 1. september 2022Blogg, Blogginnlegg
rat

Gnagere har ekstremt god luktesans. Det betyr at når du setter opp en musefelle, kan det godt tenkes at din egen lukt gjør at gnagerne ikke biter på åtet, bokstavelig talt. Det er flere grunner til at fellene du setter ut ikke virker slik de skal – vi tar deg gjennom noen av de vanligste.

Lukten av en felle

Gnagere er (dessverre) ikke dumme. Lukter de deg på fella kan de skjønne at noe ikke er helt som det skal. Du gjør det derfor lurt i å plassere åte iført plasthansker, eller ved å bruke et redskap som en bomullspinne eller tannpirker. Pass på at tannpirkeren er uten tilsatt lukt.

Typen åte du velger

Ost for å fange mus er en klisje, og er mest nyttig i tegneserier. Gangere er mer glad i andre godsaker, slik som peanøttsmør, sjokoladepålegg, bacon og nøtter. Generelt sett vil proteinrik mat fungere bra. Ikke bruk for mye – benytt akkurat nok til at gnageren blir nysgjerrig.

Plassering av fellene

Ikke plasser fellene i åpne landskap eller midt på gulvet. Anse gnagere som små innbruddstyver som sniker seg langsmed vegger og mørke områder, og plasser fellene nettopp der. Og du – gjerne flere på samme vegg, med relativt kort avstand. Dette øker sannsynligheten for å fange flere mus over kortere tid. Vær også klar over at mus sjelden drar mer enn 10 meter fra redet til en matkilde. Får du ikke fangst kan det derfor være at det er plasseringen som er feil.

Velg en felle du vil lykkes med

Noen feller er mer effektive enn andre. Det kan hende du må teste flere forskjellige typer for å finne den du foretrekker. Victor Multikill er en elektronisk musefelle som rommer opp mot 10 mus før den må tømmes, noe som gjør at du ikke trenger å tømme fellen så ofte. Du legger enkelt på plass åtet (bruk gjerne en bomullspinne) og setter på musefellen. Den er helt fri for kjemikalier og gift.