was successfully added to your cart.

Bare i Norge finnes det åtte forskjellige arter Flått

Flåtter er arter som tilhører bestemte familier av midder, i Norge finnes kun representanter for familien Ixodidae.De lever omtrent to år, gjennomgår fire stadier (egg, larve, nymfe, voksen) der inntak av blod fra virveldyr er essensielt for individets videreføring og til slutt formering.

Det er i stadiene som larve og nymfe det bites mest. Flått finnes i flere varianter over hele verden. I Norge finnes det bare åtte kjente arter. Den varierer i størrelse fra en til over ti millimeter, avhengig av stadium og hvor mye blod den har sugd.
Beskytt deg mot flått

Dekk deg godt til med klær når du er ute i områder hvor det er flått. Flått sitter som regel helt i ro på planter og venter på at et dyr eller menneske skal gå forbi slik at den kan feste seg til disse. Når du er i skogen, bør du bruke bukser og ha buksebena i sokkene. Bruk av myggmidler kan redusere risikoen for flåttbitt (myggolf flåttserviett). Har man vært i områder hvor det er flått anbefales det at man sjekker kroppen for flått. Barn blir ofte bitt høyere opp på kroppen. Husk å sjekke hårbunnen. Om man blir bitt av flått er det viktig at den ikke får sitte for lenge, da sjansen for å få overført farlige bakterier øker når den får sitte lenge (>12 timer). Derfor er det viktig å få fjernet denne raskt. Trix flåttpenn fjerner flått enkelt og rask.

Flått på husdyr

flått hund

Flått er nest etter mygg den som overfører flest smittsomme sykdommer til mennesker og dyr i verden. Flere av sykdommene trenger ikke nødvendigvis overføres til våre husdyr, men siden sykdommene potensielt kan være livstruende er det viktig å ta flått på alvor. Har du vært i et område med flått og din hund eller katt blir syk, ikke glem å fortell din veterinær at denne har vært utsatt for flått.Faresignaler Det er viktig å fjerne flått så raskt som mulig. Faresignalene på at din hund eller katt kan ha fått overført smitte kan være.

• Feber
• Lammelser
• Dårlig appetitt
• Akutte smerter i ben eller kropp
• Leddbenelse eller hevelser i ditt dyrets ledd
• Slapphet eller depresjon
• Hoste

Oppdager du dette hos din hund etter å ha vært utsatt for flått anbefales det å ta kontakt med din veterinær.

 

Les om trix Flåttfjerner her