was successfully added to your cart.

Rotter i hus – råd for tiltak og bekjempelse

By 23. september 2021Blogginnlegg

Brunrotta, eller Rattus norvegicus, lever der mennesker lever. De kan gjøre stor materiell skade om de først får holde på uforstyrret. Oppdager du rotter vil første fokus alltid være å rydde opp i området der rottene er oppdaget, både utendørs og innendørs. Høyt gress, tette busker, stabler med gammelt treverk, gamle paller eller bildekk – alt dette må ryddes og klareres. Også matplasser for fugler kan tiltrekke seg rotter. Under en bekjempelse av rotter må alltid åtet konkurrere med andre tilgjengelige matkilder for rotta.

Plassering av feller

Rotter lever i et tredimensjonalt rom. Med andre ord, plasser alltid feller høyt oppe, på hyller og kanter der rottene ferdes. Klappfellen kan være effektiv i bekjempelse, det samme gjelder elektriske feller. Plasser to og to feller sammen, med åtet vendt mot veggen slik at veien til åtet ikke blir for lang. Mus og rotter ferdes langs med veggen og i mørke hulrom. Dess flere feller du benytter, dess større område får du dekket. Av åte er det mye å velge mellom, benytt gjerne peanøttsmør, sjokolade, rosiner, bacon, leverpostei og sjokoladepålegg. Du kan også bruke reirmateriale som åte, slik som bomull, tøybiter og dun.

Fangst i fellen – hva nå?

Enhver bekjempelse av gnagere bør følges opp med en etterkontroll for å se om den har vært vellykket. Feller kan settes ut for overvåkning, for å sørge for at man har fått bukt med problemet. Gå alltid over mulig innganger til bygget, for å kunne tette dette og hindre at flere gnagere finner veien inn. Det finnes elektriske skadedyrjagere som benyttes for å holde skadedyr unna områder der gnagere kommer inn. Disse kan være effektive for å hindre tilgang til bygg. Apparatet benytter seg av høyfrekvente lydbølger som er uhørbare for mennesker, som er effektive i å holde mus og rotter borte.

Ser du heller etter feller for mus? Victor musefelle er løsningen for deg!