Slik jager du myggen!

For å vinne over myggen, må man stille godt forberedt. Har du det som trengs?

Thermacell – Et endelig oppgjør med myggen?

Det er ikke få slag som har blitt utkjempet mellom menneske og mygg gjennom årene. Og forbausende ofte våkner vi neste morgen og innser at myggen vant overlegent.
De siste årene har det derimot dukket opp endel nye produkter, som kan vise seg å endre denne maktbalansen for all fremtid. Thermacell er navnet på en hel serie av apparater til bruk i ulike situasjoner. Alle har til felles at de hevder å lage en mygg og knottfri sone opp til hele 29 m2.
Og faktisk har flere uavhengige tester latt seg begeistre av effekten og konkludert med at disse apparatene faktisk holder hva de lover.

Tek.no sier for eksempel: «Vi har testet enheten flere forskjellige steder, til forskjellige tidspunkt, og må si oss imponert over hvor godt den fungerer.» Les hele testen her.

Hvilket apparat bør du velge?

Siden Thermacell har laget mange ulike produkter som i prinsippet skal gjøre det samme, nemlig å jage vekk myggen, så kan det være lurt å tenke over hvilke situasjoner man oftest kommer til å ha bruk for denne lille hjelperen. Her står det viktigste valget mellom typiske hjemmesituasjoner og tursituasjoner. Er du for eksempel plaget med mygg og knott på terrassen hjemme i hagen eller på hytta, så er det den oppladbare bordmodellen E55 eller Halo Mini å foretrekke. Her er det også lagt vekt på at designet skal fungere slik at apparatene skal tåle å stå synlig fremme.

Er du derimot et fullblods friluftsmenneske som heller er å finne på fisketur i skogen, på jakt eller på overnatting i hengekøye, så kan det være mest praktisk å velge de lette og portable modellene MR300 eller MR450. Disse er praktiske å feste til klær, ryggsekker og lignende og er heller ikke avhengige av å lades, da de drives av små gasspatroner som er enkle å skifte.
Hvis du liker å slå to mygg i én smekk er det også mulig å gå for campinglykten Thermacell CLE som i tillegg til å gjøre alt det de andre apparatene gjør, kan henges opp og gi et behagelig lys i leiren. En siste praktisk variant for turfolk finnes i Thermacell Backpacker, som drives av en gassbeholder av samme typen som kokeapparater.

I kjølevannet av de svært gode testresultatene har flere og flere nordmenn fått øynene opp for Thermacell. Og siden svært mange kunder opplever at de endelig har fått et våpen som virker mot mygg og knott, er det grunn til å tro at apparatene vil bli et vanlig syn i solnedgang, både på utebord og fisketurer. Hvem vet, kanskje kommer vi i fremtiden til å savne myggen og ønske oss et lite stikk eller to av ren nostalgi?