Når det kommer til rydding av plen og tomt er det mange som benytter seg av løvblåseren som den allsidige jobbkompanjongen. Men visste du at det finnes en rekke forskjellige verktøy ment for å gjøre ryddejobben med løv i hagen enklere? Vi tar deg gjennom noen av de hjelpemidlene som finnes når hagen skal ryddes for blader, kvist og annet rusk. I dag kan du også velge om du vil ha verktøy som er fossil- eller batteridrevne i bruk.
Løvsuger – bruk og nytte
Når du har mye løv som skal samles, kan det være greit med en løvsuger. Denne vil, som navnet antyder, samle løvet i en beholder. Denne prosessen vil også ofte være med på å komprimere og knuse løvet, litt avhengig av modellen. Det er ikke alle som ser dette som et behov, men det kan være et praktisk verktøy når man jobber mye med løvsamling.
Løvblåseren – den allsidige hjelperen
En løvblåser er god hjelp når du skal samle løv, grus, sand eller lignende på et begrenset område. Løvblåseren illustreres best som en omvendt støvsuger, der du jobber systematisk for å blåse blader og annet rusk vekk. Enkelte modeller vil også kombinere både løvsuger og løvblåser. Som med løvsugeren, finner du modeller av løvblåsere som benytter elektrisitet, fossil- eller batterikraft.
Valg av løvblåser
Når du skal velge løvblåser er det flere ting å ta hensyn til. Skal den være fossil- eller batteridrevet? Hvor stort område er det den skal tjene, og forventer du hyppig bruk? Veier den så mye at det går ut over ergonomien, og er den kraftig nok til det du tenker å bruke den til? Er du ute etter en batteridrevet modell, kan vi anbefale EGO sin løvblåser. Batteri og dets kapasitet velger du selv, og husk at du kan du benytte samme batteri til forskjellige EGP-produkter.