was successfully added to your cart.

Snømåking og nabotomten – noen retningslinjer

By 25. oktober 2022Blogginnlegg

Når snøen ligger tettpakket i innkjørselen og snøfallet ikke ser ut til å ha plan om å gi seg, da er greit å ha en plan for hvor du skal gjøre av den. Men, er det slik at du kan lempe snøen over til naboen? Nei, det er ikke nødvendigvis så enkelt. Hvor går så egentlig grensen mellom mitt, ditt og felles?

Nabolovens §2

Dette er loven som regulerer hvor du kan gjøre av snøen din – om det ikke er på egen eiendom. Loven sier at ingen må ha, gjøre eller sette i verk tiltak på sin egen eiendom som kan være til urimelig eller unødvendig skade, eller til ulempe, for naboen. Du bør med andre ord være helt sikker på at naboen synes det er greit, før du lemper snøen over på naboplenen.

 Ulempen med snødeponering

Når du måker kan mengden snø inneholde en rekke forskjellige elementer, som grus, salt og annen krimskrams fra hagen og oppkjørselen. Dette kan det være ugreit for naboen eller nabobedriften å få over til seg. Har du et godt forhold til naboen kan det faktisk hende at det ikke er noe problem å måke nyfallen, ren snø over i deres hage. Spør først, så er du sikker på at det ikke blir et problem.

Snømåking med batteri

I dag har teknologien kommet så langt at en snøfreser med batteri vil gjøre en vel så god jobb som en fossildrevet snøfreser. Du jobber helt uten utslipp, og med mindre støy og vibrasjoner. Går du til anskaffelse av en batteridrevet snøfreser fra EGO Power+, kan du kvitte deg med snøen med en gang den har lagt seg med minimal bruk av egen energi. Hos Noragent finner du en rekke av EGO sine brukervennlige hageredskap som drives av batteri, der samme batteriet kan brukes på tvers av serien. Kontakt oss for en hyggelig prat og veiledning i EGO sine produkter.