Finurlige fakta om myggen – og hvordan unngå den
Visste du at det i Norge finnes om lag 1 500 kjente myggarter? På verdensbasis snakker vi 14 000 arter, og det er sannsynligvis mange som fremdeles ikke er kartlagt.
Den irriterende stikkmyggen
Det vi som regel omtaler som mygg, er det som kalles stikkmygg. Dette er også det som kjennetegner denne flygeren for de fleste av oss i Norge – stikket som både irriterer, klør og fascinerer. Her til lands er det slik at de fleste stikkmygg tilhører slekten Aedes. I andre deler av verden er myggen bærer av infeksjoner som kan overføres til mennesker. Heldigvis er det ikke slik at stikkmygg overfører alvorlige sykdommer i Norden.
Myggestikk og kløe
Når hunmyggen har stukket hull i huden med snabelen, bruker den spyttet sitt for å hindre at blodet størkner. Spyttet er det som gjør at det klør, og her reagerer vi mennesker veldig forskjellig. Hvordan noen opplever et myggestikk vil alltid være en allergisk reaksjon, ikke en forgiftning slik som for eksempel ved et bistikk. Dette er med på å forklare hvorfor myggen for noen er en stor plage, mens andre knapt enser at de har blitt stukket. Det er flere mulige måter å beskytte seg mot mygg, slik som med myggoljer eller heldekkende klær. Et godt alternativ som hverken må påføres hud eller klær, er en myggjager.
Effektive Thermacell mot mygg
Det finnes en rekke forskjellige myggjagere å velge mellom hos Noragent, som vil skape en 20 kvadratmeter myggfri sone. Thermacell mot mygg virker på mygg såvel som knott, uten sjenerende lukt eller lyd. Du kan velge mellom varianter du kan ha med deg på tur og modeller som kan plasseres der du sitter. Uansett er du sikret en myggfri sone, og slipper å irritere deg over summing og myggestikk. Noragent fører også en velegnet campinglykt som fungerer vel så godt til å lyse opp sensommerkvelden som til å holde myggen unna. Se flere spennende varianter her på nettsiden.