was successfully added to your cart.

Når måkejobben blir tung – tips og alternativ

By 18. februar 2022Blogginnlegg

Måking av snø kan være fysisk krevende, spesielt når snøen er våt og tung. Det finnes noen gode råd å ha med seg på veien, slik at du kan ta bedre vare på rygg og skuldre når du skal ut å måke. Vurderer du å gå til innkjøp av en snøfreser, vil vi her komme med noen tips på veien, så du kan ta riktig valg.

Vond rygg, eller bare uvant og sliten?

En person i god helsetilstand skal fint klare å måke snø uten å verken ødelegge rygg eller skuldre. Det er derimot noen enkle forhåndsregler som kan virke forebyggende når du først står der med snøskuffen og ikke ser enden på oppkjørselen.

  • Flere skuffetak og god teknikk: ta heller flere, små spadetak med mindre snø enn å favne over alt på en gang. Løft med bena, ikke ryggen. Det kan være fort gjort å glemme dette når du er i et godt driv og ønsker rask framgang, men er en klassisk årsak til ryggsmerter. Når du aktivt bruker kjernemuskulaturen, slik som mage, sammen med beina, får du bedre teknikk og holder ut lenger.
  • Ikke utsett det: Det er sjelden fristende å måke når du strengt talt kan vente litt med å gjøre det. Men – desto lenger snøen ligger, desto mer sannsynlig er det at den blir tung og våt. Kle deg etter været, og ta den tiden som trengs for å gjennomføre på en god måte. Og husk – fysisk aktivitet er som regel positivt både for fysisk helse og humør.

Snøfreser drevet av batteri

Snøfreseren, enten som et supplement til manuell måking eller i seg selv, er for mange en god hjelp. Med en batteridrevet EGO-snøfreser har du kraften som trengs til jobben, men helt uten utslipp og irriterende vibrasjon. Og du, husk at du selv velger ønsket kapasitet på batteri (snøfreser og andre produkter i EGO-serien benytter samme batteritype).