Når du først har oppdaget mus eller rotter innendørs og har gått til innkjøp av feller, gjenstår det å se om det blir fangst i fellen. Dersom du mistenker eller vet at det ferdes gnagere i et område bør også feller gjenspeile dette med tilsvarende fangst. I noen tilfeller vil det være en smal sak å få fangst, mens andre ganger kan det være lurt å undersøke om det er noe som kan gjøres annerledes som hvordan fellene benyttes. Ønsker du å være på den sikre siden kan du benytte deg av råd og triks allerede før du setter ut fellene første gang.
Konkrete råd for fangst
Mus liker å holde seg tett inntil vegger og mørke hulrom. Plasser fellene derfor inntil veggen. Bruk to og to feller ved siden av hverandre, åten og slagområdet skal være inntil veggen ved bruk av en klappfelle. Eventuelt kan fellene plasseres to og to, med åte vendt hver sin vei. Benytt gjerne hansker for å unngå at det kommer lukt på fellene, dette kan hindre åte- vegring. Og ideen om at ost lokker mus? Prøv heller med peanøttsmør eller sjokoladepålegg. Ikke bruk for mye åte heller, det skal ikke være slik at musen kan forsyne seg av toppen og unngå selve fellen.
Type felle
Det finnes en rekke forskjellige feller tilgjengelig på markedet. Victor fører en rekke smarte løsninger, både klappfeller og elektriske feller. Du kan velge mellom Victor musefelle, elektriske muse- og rottefeller, WiFi mus- og rottefeller, mekaniske feller samt elektriske skadedyrjagere. Og helt til sist – ikke forvent umiddelbare resultater når du begynner å sette ut feller. Mus er forsiktige med nye gjenstander i et område de er kjent. Dersom du ikke får fangst, plasser gjerne fellene ut med åte uten at de ar aktivert. Da vil musene spise av åten og vende tilbake til en aktivert felle. Trenger du tips og råd? Ta kontakt med oss i Noragent.