was successfully added to your cart.

Vinter og kulde – når gnagere trekker inn

By 29. oktober 2021Blogginnlegg

Høsten og overgangen til kaldere vær gjør at gnagere forsøker å trekke inn til varmere, lunere plasser. Boder, garasjer, kjellere og andre steder der vi ikke til vanlig oppholder oss er ekstra sårbare for besøk av mus og andre gnagere. Gnageren er gjerne liten i størrelse, men kan gjøre stor materiell skade om den først finner veien inn. Mus liker å oppholde seg på plasser der det er rikelig tilgang på mat, og hamster gjerne om mulig. Mus er også nysgjerrige av seg, og vegrer seg ikke for å oppsøke nye steder. Dette gjør at det er effektivt å sette ut musefeller på steder der man mistenker at det er museaktivitet.

Hvordan forebygge gnagere inne

Det aller viktigste man kan gjøre for å forbygge gnagere, er å hindre dyrene i å finne veien inn. Det kreves for eksempel en knappe 6 mm åpning for at en mus skal komme seg helskinnet gjennom og inn i hjemmet ditt. Hva kan du så gjøre? Sørg for å sikre ventilasjonsåpninger med kraftig metallnetting, sjekk at vinduer er hele og at dører slutter tett mot karmen. Kontroller at veggene er fri for hull og sprekker. Opplever du at gnagere allerede er i huset, men er usikker på hvordan de kommer seg inn, kan du legge ut mel langs kanter for å undersøke hvor sporene fører. Husk at mus og andre gnagere er gode på å klatre, og at de kan komme seg inn også via tak og vegger.

Effektiv bekjempelse av gnagere

Victor musefelle er en meget effektiv måte å fange mus på. Takket være gode løsninger som passer de fleste behov, kan du velge mellom den klassiske klappfellen eller mer avanserte elektroniske feller. Klappfellen plaserers langs vegger og du benytter gjerne flere feller ved siden av hverandre. Ikke minst – pass på å kontrollere fellene ofte, slik at du kan tømme og sette opp fellene med nytt åte. Husk også å benytte åte som lokker, slik som peanøttsmør, sjokolade og nøtter.