was successfully added to your cart.

Ubehagelige fakta om musereir

By 10. januar 2022Blogginnlegg

Når gnageren først har funnet veien inn i boligen din, vil den nødig forlate varmen og matkildene som huset eller hytta tilbyr. Mus har flere grunner til å ville bygge seg reir der de ferdes. Disse holder dem varme når de hviler, de kan reprodusere seg der, de lagrer mat og de beskytter barna fra mulige farer. Når mus først er kommet inn, vil det være høyt oppe på listen å lage seg et reir, en nødvendighet for å kunne overleve. Reiret bygger de av det de finner. Den musespiste t-skjorten du fant, sengetøyet de har revet i stykker, avispapir, søppel fra søplebøtten – alt dette er yndet materiale for mus å lage seg reir av.

Steder å lete etter reir

Et musereir er som regel lokalisert i nærheten av mat og/eller på varme steder. Let derfor bak hvitevarer og kjøkkenapparater, som kjøleskapet, kjøkkenmaskinen og stekeovnen. Har du en ovn som står på svak varme for oppvarming? Let absolutt bak denne. Mus er også meget gode på å finne seg til rette i de minste sprekkene i veggene, de trenger kun få millimeter for å komme seg inn. Let også skikkelig inne i kjøkkenskap, særlig de som er nærme gulvet og har enkel inn- og utgang. Matskap med enkel tilgang til mat vil være et populært område for å bygge reir.

Mus eller rotter?

Når det kommer til rottereir vil disse i stor grad ligne på musereir, men rotter er ikke særlig kresne på materiale til reirbyggingen. Søppel, gress, blader, tekstilbiter, ja, til og med og sokker. De vil benytte hva som helst som duger som materiale til reir. I motsetning til mus er rotter avhengige av en vannkilde, så dette vil påvirke hvor du vil kunne finne dem. Rotteavføring er større enn den tilhørende musen, så du vil kunne anta hva du har i hus basert på dette. Rotter kan også tygge seg gjennom betong. Mistenker du mus eller rotter i hus er det viktig å benytte seg av en egnet rottefelle eller musefelle.