was successfully added to your cart.

Hvordan beskytte deg mot knott?

By 9. mai 2022Blogginnlegg

Det er mye fokus på beskyttelse mot mygg, men knotten kan være minst like plagsom. Ikke minst vil den også «bite» fra seg på lik linje med myggen. Det er dermed ikke rart om du lurer på hva du kan gjøre for å bli kvitt dette plagsomme insektet.

Hva er egentlig knott?

Knott er pågående blodsugere, slik som myggen. Samtidig likner de ikke helt på hverandre. Faktisk er knott mørke og fluelignende, så det er mer sannsynlig at du forveksler disse med nettopp fluer. Knotten kan dukke opp i store flokker, noe som gjør den til en enorm plage når den først er i området. Det er hunnen som stikker, mens hannen er pollen- og nektaretende. I Norge er ikke knotten smittebærende, men i andre deler av verden kan dens slektninger forårsake sykdom som elveblindhet.

Vurder en myggmaskin

Noragent fører Mosquito Magnet, en serie myggmaskiner eller myggfeller som er svært effektive mot både knott og mygg. Du slår altså to blodsugere i en smekk! Med en myggmaskin har du mulighet til å både forebygge og bekjempe knottproblemet. Ja, du leste riktig. Setter du i gang en slik maskin før sesongen starter, vil du kunne forminske bestanden av knott i området. Vi fører per av i dag to ulike feller, i tillegg til en servicepakke og tilbehør. Alle våre myggmaskiner dekker et område på opptil 4000m2. For knott som allerede er i området, vil maskinen suge inn og fange opptil 10 000 knott og mygg i døgnet.

Thermacell mot knott og mygg

En annen løsning som er litt mer portabel, er Thermacell mot mygg. Dette er myggapparater som raskt og effektivt skremmer bort stikkende insekter. Disse skaper en 20m2 knott- og myggfri sone, slik at du kan leve som normalt. I serien finner du alternativer tilpasset ulik bruk. Noen passer til camping, fisketurer og reise, mens andre er perfekte for hagen eller terrassen.

Usikker på hva du foretrekker? Les mer og finn det beste alternativet for deg her på nettsiden.